Οι πρωταίτιοι της καταστροφής συναγωνίζονται στην συγκάλυψη

Αγνόησε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τις παρανομίες των ελληνικών τραπεζών, αφού στην σχετική ερώτηση του κ. Παπαδημούλη, αναφέρθηκαν ονομαστικά πολλές άλλες, εκτός των ελληνικών.

 

Είναι προφανές ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του ούτε τις τράπεζες – έναντι των οποίων τα κόμματα είναι χρεωμένα – επιθυμεί να αγγίζει ούτε τις δικές του ευθύνες να αναλάβει.

 

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολύ το όριο συναγερμού, το παγόβουνο έχει σχίσει την καρίνα του “Τιτανικού”, επί του οποίου επιβαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων.

 

Η πολυσυζητημένη έκθεση του Διοικητού της ΤΤΕ, ομολογεί ότι το 40% των τραπεζικών δανείων δεν εξυπηρετείται, τα οφειλόμενα ποσά αγγίζουν τα 160 δις, ενώ τα ρυθμισμένα δάνεια των “συνεργάσιμων”, σε ποσοστό 70% έχουν κοκκινίσει πάλι.

 

Για το ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση αλλά και για τις προσωπικές του ευθύνες, ο κ. Στουρνάρας δεν λέει φυσικά λέξη. Η έκθεση, είναι και παραμένει διαπιστωτική όχι όμως ουσιαστική. Αν ήταν διαφορετικά, κόμματα και τραπεζικά στελέχη θα είχαν παραδοθεί στο δημόσιο ανάθεμα.

 

Αντίθετα, όλοι υπεκφεύγουν. Όπως ο κ. Καχριμάκης, πρώην πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος που, με χαρακτηριστική απλοϊκότητα, ρώτησε τον κ. Ρουμελιώτη να του πει αν γνωρίζει κάτι για Τράπεζες που ζημίωσαν την χώρα και τους φορολογούμενους.

 

Και οι δύο γνώριζαν.

 

Αν ο κ. Καχριμάκης δεν γνώριζε, τότε θα πρέπει να κατηγορηθεί για επικίνδυνη, απαράδεκτη και κολάσιμη άγνοια.

 

Όσο για τις προβλέψεις του Ξένου Τύπου για χρεοκοπία, κοινωνική και πολιτική αναταραχή, χάος και κατάρρευση, μπορεί να τις θεωρήσει κανείς εκτός τόπου και χρόνου. Το χάος, η χρεοκοπία και η φτώχια επήλθαν ήδη στη χώρα. Όσο για τα πολιτικά κόμματα, ήδη αυτά βρίσκονται στο χείλος τις αβύσσου.