Ξεσηκώνονται οι Ευρωπαίοι! Εμείς(;)

Την ώρα που εμείς διχαζόμαστε σε Ευρωπαϊου ς και σε αντιευρωπαίους, σε αυτούς που μένουν στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος και στους άλλους που προτιμούν την ολοκληρωτική σύνδεση  με τους δανειστές, περισσότεροι από 50 οργανώσεις στις Βρυξέλλεις διαδηλώνουν σήμερα 21 Ιουνίου για εμάς. Για την φτωχοποιημένη Ελλάδα η οποία βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της Ευρωζώνης. Άνθρωποι που δε μας γνωρίζουν και δεν έχουν ζήσει την καθημερινότητά μας  . Άνθρωποι που διαδηλώνουν για να μη φτωχοποιηθούμε περισσότερο. Είναι τελικά οι Ευρωπαίοι υπέρ της Αλληλεγγύης των Λαών;

Είμαστε εμείς ικανοί να διατηγήσουμε την ψυχραιμία μας τη στιγμή που το βιοτικό μας επίπεδο ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ , γλυστρά ακόμη πιο κάτω; Τώρα που η Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο συζητά όλα για όσα μήνες τώρα ήταν ΑΝΕΝΔΟΤΗ;

Ναι συμφωνία. Το κόστος της ποιος θα το πληρώσει;

Έξι χρόνια μετά από δυσβάσταχτη λιτότητα στην Ελλάδα , οι πολιτικές του Μνημονίου ωχοποίησαν μια ολόκληρη χώρα. Το ΑΕΠ της Ελλάδς μειώθηκε κατά 25 ολόκληρες μονάδες, η ανεργία ξεπέρασε το 26% οι δομές δημόσιας υγείας και διοίκησης έχουν καταρεύγει,, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος”αναφέρει η πλατφόρμα συμπαράστασης που έχει το ευγλωτο τίτλο “The Greeks”

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ

Το να βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι της λιτότητας, είναι μια αδιέξοδη και εξοντωτική πολιτική” αναφέρει η πλατφόρμα “The Greeks” Και φυσικά δεν είναι μόνο η αλληλεγγύη για το δράμα των Ελλήνων που βγάζει τους Ευρωπαίους στο δρόμο , αλλά ένα οδυνηρό σενάριο που μοιάζει να γίνεται και γι αυτούς πραγματικότητα “Το ίδιο ρίσκο- να συνεχίζουμε στο μονοπάτι της λιτότητας χωρίς να μπορούμε να βγούμε απ αυτό-ισχύει για όλη την Ευρώπη”  τονίζουν οι ξένοι.

Προτεραιότητα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οικονομική αναδιάρθρωση μέση δημοσίων επενδύσεων. Γι αυτό το λόγο άλλωστε οι Έλληνες εξέλεξαν άλλη Κυβένηση. Προκειμένου δηλαδή να πείσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ν λλάξει πολιτική, γι αυτό κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους και ζητάμε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους.  Η Ελλάδα έχει το δικαίμα όπως και άλλες χώρες να κηρύξει το χρέος της μη βιώσιμο και να το ακυρώσει  “.

Ακολουθούν οι υπογραφές 50 και πλέον Οργανώσεων, Συνδικάτων, Συνδέσμων, Δικτύων και Κιημάτων από όλη την ΕΥΡΩΠΗ.