ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ; 4o ΜΝΗΜΟΝΙΟ ;

Βαρύς θα είναι ο λογαριασμός λόγω των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί να εφαρμοστούν μέσα στο 2016.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την περίοδο 2015-2016 που έχουν ήδη ψηφιστεί, θα έχουν τις εξής επιπτώσεις:
• 3 δισ. ευρώ απώλεια στο ΑΕΠ από τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις.
• 2,8 δισ. ευρώ απώλεια στο ΑΕΠ από τους νέους φόρους.
• 500 εκατ. ευρώ απώλεια στο ΑΕΠ από τις άλλες περικοπές στις δαπάνες του κράτους.
Επισημαίνεται πως οι επιπτώσεις αυτές δεν συνυπολογίζουν τις απώλειες που θα προκληθούν από νέα δημοσιονομικά μέτρα που ενδεχομένως να απαιτηθούν και αφορούν μόνο εκείνα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ψηφιστεί.
Πάγωσαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015, οι Έλληνες καθώς μετά το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Mega παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να πληρώνουν τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές και τους υπόλοιπου μισθούς με μετρητά.

Τι σημαίνει η πληρωμή μισθών και συντάξεων με πιστωτική κάρτα ; Απλά το κράτος ξέμεινε από ρευστό.
Όταν πολύ σύντομα το φαύλο κράτος θα ξεμείνει από τα ελάχιστα μετρητά που διαθέτει θα πληρώνει ολόκληρους τους μισθούς με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Γιατί συμβαίνει αυτό εγκεφαλικέ Έλληνα ψηφοφόρε;
Είναι πολύ απλό. Οι δανειστές μπούχτισαν με τα εγχώρια λαμόγια-τους Έλληνες κυβερνώντες-και επειδή η γερμανική οικονομία έχει υποστεί πανωλεθρία με το σκάνδαλο της VW και επειδή το ΔΝΤ δεν μπαίνει στο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν τα 86 δις του Μνημονίου Τσίπρα.
Και αντί να προχωρήσει στην εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού όπως προβλέπουν τα μνημόνια, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προσληφθεί από 1.500 ως και 2.000 υπάλληλοι στο Δημόσιο απ’ τη δεξαμενή των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
Ένα δημόσιο το οποίο συντηρείται από τον ιδιωτικό τομέα που έχει ήδη στεγνώσει. Δεν έχει πλέον να δώσει τίποτε.

Οι δανειστές σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να διαθέσουν αυτά τα δις για να βουλώσει τις τρύπες το φαύλο ελληνικό κράτος των Κατρούγκαλων 12%.

Αγχωμένος ο Τσίπρας λίγες ώρες πριν ζήτησε από την Μέρκελ να εκταμιευτεί μια μικρή προκαταβολή για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Η Μέρκελ δεν ήθελε καν να το ακούσει. Έτσι σε συνεργασία με τον Ντράγκι ο Τσίπρας αποφάσισε να πληρώνει με πλαστικό χρήμα το πελατειακό κράτος των δημοσίων υπαλλήλων. Αντί να μας δίνουν μετρητό έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό στην ΕΚΤ και χρεώνουν το φαύλο ελληνικό κράτος με το αντίστοιχο ποσό που δαπανά σε πλαστικό χρήμα.

Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει την επιβολή μόνιμων capital controls, με το όριο αναλήψεων σε μετρητά για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου να μειώνεται σε 150 ευρώ την εβδομάδα, από 420 ευρώ σήμερα. Τα υπόλοιπα χρήματα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα μπορούν να καταναλώνονται μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Παράλληλα, το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ.

Το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις οι οποίες αφορούν τα άτομα άνω των 75 ετών, αλλά και κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών όπου -όπως είναι φυσικό- η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είναι περιορισμένη.

Στο μεταξύ το φαύλο Δημόσιο μέχρι και χθες έδωσε 550.000 ευρώ εφάπαξ σε υπάλληλο της Βουλής που βγήκε στην σύνταξη.

Η δικαιολογία που διαρρέει η κυβέρνηση είναι ότι αυτό γίνεται για να πατάξει την φοροδιαφυγή-πίσω όμως από αυτή την αστεία δικαιολογία κρύβεται η αμείλικτη αλήθεια: To φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ξέμεινε από χρήματα. Με απλά λόγια είναι ένας μπατίρης εργοδότης του πελατειακού στρατού του Δημοσίου ο οποίος βρίσκεται καμουφλαρισμένος στους 1500 δημόσιους οργανισμούς.

Πάνω από 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι που αποτελούν τον φανατικό στρατό των εκάστοτε κυβερνήσεων θα ανακαλύψουν βίαια ότι ο μαφιόζος εργοδότης τους δεν έχει πλέον άλλο λεφτά. Τέρμα τα δίφραγκα, δεν υπάρχει σάλιο…

Φυσικά αυτή την μέθοδο της μη πληρωμής θα την αξιοποιήσουν και οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Οι νταβατζήδες και κυρίως αυτοί των ΜΜΕ. Θα αρχίσουν κι αυτοί να πληρώνουν τους μισθούς των αχρήστων δημοσιογράφων με πιστωτικές κάρτες. Κάποια στιγμή θα φεσωθούν και οι πιστωτικές κάρτες και θα γίνουμε (επιτέλους) Αργεντινή με τα ανοιγμένα κεφάλια των ηλιθίων ψηφοφόρων να ροβολάνε τη Συγγρού.

Ο Βούτσης πολύ σύντομα θα παραγγείλει κάγκελα και οδοφράγματα για να προστατέψει ξανά την πλατεία Συντάγματος.
Τα καλύτερα έρχονται…
Μας μίλησαν για ισοδύναμα !!
Γιατί δεν τα παίρνουν ;
Διότι φυσικά τους πονάνε ; ή δεν ξέρουν τι να κάνουν ;
Ας τους πούμε εμείς πως θα εξοικονομήσουν 2 δισεκατομμύρια τον μήνα !
1. Μείωση αποδοχών βουλευτών στα 3,000 € μικτά.
2. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων.
3. Κατάργηση δωρεάν παραχωρήσεις βουλευτικών αυτοκινήτων.
4. Μείωση αποδοχών πολιτειακών «Αρχόντων».
5. Μείωση προσωπικού Ελληνικού Κοινοβουλίου.
6. Μείωση προσωπικού Δήμων και Κοινοτήτων.
7. Μείωση δαπανών δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.