Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για ΝΔ -31% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Με αναγωγή η διαφορά ανεβαίνει στο 11%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 21%.

Ακολουθούν:

  • Χρυσή Αυγή: 7,5%
  • ΚΙΝΑΛ: 7%
  • ΚΚΕ 6%

Εκτός Βουλής Ενωση Κεντρώων (1,5%), ΑΝΕΛ (1%) και Ποτάμι (1,5%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η διαφορά ανεβαίνει στο 11% με την ΝΔ να συγκεντρώνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 22%. Η ΧΑ ανεβαίνει στο 8%, το ΚΙΝΑΛ στο 7,5% και το ΚΚΕ στο 6,5%. Και πάλι πεντακομματική Βουλή με Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων να μένουν στο 1,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει την μεγαλύτερη διαφορά του – της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων – από τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταληλότερο πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 35% (έναντι 34% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχασε δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση καθώς συγκεντρώνει 22%.

Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα και στην παράσταση νίκης με 37% προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνία Πρεσπών

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 44% των πολιτών εκτιμά με μερική ή απόλυτη βεβαιότητα πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθεί οριστικά και από τις δύο χώρες. Στον αντίποδα, το 43% απαντά πως η συμφωνία θα φτάσει έως το τέλος.

Το 58% των ψηφοφότων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την Αθήνα και τα Σκόπια. Αντίθετα, δύο στους τρεις υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας διαβλέπουν «ναυάγιο».

Η δημοσκόπηση έκλεισε πριν την παραίτηση του κ. Κοτζιά, όμως σε κάθε περίπτωση αντανακλά την δυσαρέσκεια των πολιτών με την κυβερνητική συνεργασία των δύο παρατάξεων.

Το 63% δήλωσε πως βλέπει τις επιδόσεις της δικομματικής «μάλλον» ή «σίγουρα» αρνητικά, ενώ στην αντίπερα όχθη το 25% έκρινε την συμπολίτευση θετικά.

Αισθητή είναι η απογοήτευση και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι αρνητικές γνώμες για τις κυβερνητικές επιδόσεις των δύο εταίρων υπερέχουν των θετικών κατά δύο μονάδες (47% έναντι 45%).

Πηγή: Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για ΝΔ -31% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr