Με ένα άρθρο και ένα νόμο

Όσο παραμένει σε ισχύ το κατάπτυστο άρθρο 78 του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και ο επαίσχυντος νόμος περί ευθύνης υπουργών, τόσο θα μεγαλώνει η απαξίωση του λαού έναντι των πολιτικών. Αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση στη συνείδηση του κόσμου όπου εν πολλοίς απηχεί την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουν ψηφίσει νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, που τους επιτρέπουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως οι κοινοί θνητοί. Με το νόμο περί ευθύνης υπουργών έχουν εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν ακόμα και αν διαπράξουν το μεγαλύτερο έγκλημα. Με το άρθρο 78 επέκτειναν την ασυλία και την ατιμωρησία σε όλους τους εκτός Βουλής συνεργάτες τους, οι οποίοι είναι οι τραπεζίτες που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν θαλασσοδάνεια σε κόμματα κόντρα στο Σύνταγμα και σε κάθε νόμο.

Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για χίλια δύο θέματα, αλλά δεν βγάζουν άχνα για τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και για τα υπόλοιπα σκανδαλώδη προνόμια που απολαμβάνουν, ενώ ο λαός υποφέρει και δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία οχτώ χρόνια. Κάθε φορά που ξεσπάει ένα μεγάλο σκάνδαλο, γίνεται πολύς λόγος στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες και όταν το θέμα φτάνει στη Βουλή, τότε διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ευθύνη κανενός (siemens, novartis κλπ)! Φυσικά για ξεκάρφωμα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη τελειωμένοι πολιτικά τύποι όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι οποίοι μετά από λίγο καιρό αποφυλακίζονται, ενώ άλλοι πολίτες παραμένουν στη φυλακή πολλά χρόνια για ανάλογα αδικήματα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που δείχνει πόσο καλά προστατεύει πολιτικούς και τραπεζίτες το άρθρο 78, είναι η λίστα Λαγκάρντ και η απόφαση που λήφθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς δεν αποτελεί παράνομη πράξη η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό!

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σε πολύ μεγάλο βαθμό στήριξε την εκλογή της στο σύνθημα ότι θα κλείσουμε στη φυλακή τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ, τώρα νομιμοποιεί τη φοροδιαφυγή.

Γίνεται λοιπόν, εύκολα κατανοητό ότι σε αυτό το έγκλημα είναι συνένοχα όλα τα κόμματα.

Το άρθρο 78 μπορεί να τροποποιηθεί και στην ουσία να καταργηθεί με ένα άρθρο και ένα νόμο, όμως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τόλμησαν να το καταργήσουν και ας φώναζαν όταν το πέρασε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν αποφάσισε να φέρει μια τροπολογία που να καταργεί το συγκεκριμένο άρθρο και θα έφερνε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία θα έπρεπε να εξηγήσει τη διατήρησή του.

Όσο υπάρχει αυτό το άρθρο η πολιτική ζωή του τόπου θα εκπέμπει μια δυσωδία σκανδάλων, ρουσφετιών και πλήθος άλλων παρανομιών. Και όλα αυτά ενώ θα μπορούσε να καταργηθεί με ένα νόμο, ένα άρθρο, μια τροπολογία…

 

kelda.gr – danioliptes.gr