Μήπως ήρθε η ώρα τους? Να πάρουν τα σπίτια των Σαμαρά, Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σημίτη ?

Πρωτοβουλία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από την οικονομική βλάβη που υπέστη με τα θαλασσοδάνεια των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που άρπαξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τις τράπεζες
οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με το αίμα των φορολογουμένων, ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Με εντολή του, που έδωσε προχθές το μεσημέρι στο νομικό επιτελείο της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, απαιτεί να βρεθεί άμεσα τρόπος, προκειμένου να αρθούν οι συνέπειες του άρθρου 78 του νόμου 4146 του 2013 που είχε ψηφίσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που δίνει ασυλία στις διοικήσεις των τραπεζών που έχουν χορηγήσει τα θαλασσοδάνεια στα δύο μεγάλα κόμματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νομικό τμήμα της Γενικής Γραμματείας για την πάταξη της διαφθοράς πρόκειται να κινηθεί άμεσα, καταθέτοντας αγωγές σε βάρος των διοικήσεων των τραπεζών αλλά και των ηγεσιών και των οικονομικών υπευθύνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια που είχαν πάρει στη διάρκεια της θητείας τους. Οι πρόεδροι των κομμάτων, οι Γενικοί Διευθυντές και οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά είναι υπόλογοι απέναντι στο δημόσιο για τα θαλασσοδάνεια. Μάλιστα προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον η Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς θα ζητήσει τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιών των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και των διοικήσεων των τραπεζών που τα χορήγησαν.
Άλλωστε ο νόμος με τον οποίο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχείρησε να κουκουλώσει τις ευθύνες για το γιγαντιαίο σκάνδαλο είναι διάτρητος και αντισυνταγματικός και αφορά μόνο την ποινική ευθύνη και όχι την αστική. Πρώτη φορά η Βουλή νομοθέτησε επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου προκειμένου να διασφαλίσει ασυλία σε εμπλεκόμενους σε οικονομικά εγκλήματα ζημιώνοντας με περισσότερα από τριακόσια δισεκατομμύρια το δημόσιο. Ανάμεσα στους προέδρους των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους οποίους θα δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία είναι οι: Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης. Ο καθένας ξεχωριστά χρεώνεται τα δάνεια της περιόδου που διετέλεσε πρόεδρος. Γιατί η δανειοδότηση από τις κρατικές τράπεζες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεν ήταν μόνο υπόθεση των γενικών και οικονομικών διευθυντών των κομμάτων, αλλά και επιλογή των ηγεσιών, οι οποίοι βέβαια διόριζαν και τις διοικήσεις των τραπεζών, στους οποίους μετά έδιναν εντολές για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των ολιγαρχών και της διαπλοκής.
Αυτή η πελατειακή σχέση και η αλυσίδα της διαφθοράς έφτασε στην Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, αφού η διαφθορά απλωνόταν από την κορυφή της πολιτικής ιεραρχίας, τις διοικήσεις των τραπεζών, τους διαπλεκόμενους εργολάβους προμηθευτές και μεσάζοντες, μέχρι το όργιο παρανομίας σε επίπεδο δήμων.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να επιστρέψουν τα τριακόσια εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
Η συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των υπεύθυνων ηγετών των κομμάτων είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια θα κατατεθούν αγωγές, γιατί ο νόμος Σαμαρά-Βενιζέλου προστατεύει τις διοικήσεις των τραπεζών μόνο στο ποινικό σκέλος των ευθυνών. Το δημόσιο ενδιαφέρεται πρωτίστως να εισπράξει πίσω τα τριακόσια εκατομμύρια ή ένα μεγάλος μέρος των θαλασσοδανείων. Πάντως, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται σήμερα σε κατάσταση χρεοκοπίας.
Οι ηγεσίες τους δεν χρεοκόπησαν μόνο το ελληνικό δημόσιο αλλά και τα ίδια τους τα κόμματα, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς και της ανικανότητας που επικρατούσε στο παλιό πολιτικό σύστημα. Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους δικαστικοί κλητήρες για να κάνουν έξωση στο κόμμα της αντιπολίτευσης από το κτίριο της Συγγρού, αφού τα ενοίκια παραμένουν απλήρωτα. όπως απλήρωτοι παραμένουν και οι εργαζόμενοι του κόμματος.