Κυβερνώντες… συριζαίοι με γραβάτες!

Κάθε μέρα που περνά οι κυβερνώντες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά… συριζαίοι με γραβάτες.

Μπορεί στο Μαξίμου να δυσανασχετούν με το συγκεκριμένο προσωνύμιο, εντούτοις κάνουν τα πάντα για να το επιβεβαιώσουν.

Και πολύ φοβούμαστε ότι αν δεν αλλάξουν ρότα άρδην θα τους κυνηγάει μέχρι το τέλος της διακυβέρνησής τους. Προφανώς η ανακολουθία της κυβέρνησης στα μείζονα ζητήματα, την εξαναγκάζει να προβεί σε κυνήγι μαγισσών με στόχο την επισκίαση της ασυνέπειάς της.

Από εκεί που ο Μητσοτάκης εμφανιζόταν συναινετικός και διατράνωνε ότι θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάταση της λαβωμένης πατρίδας και σε καμία περίπτωση δεν θα σερνόταν στα βρώμικα νερά του ρεβανσισμού, αίφνης υπουργοί του μιλούν για διενέργεια εξεταστικών.

Προσέξτε. Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να πληρώσουν ο Τσίπρας και η παρέα του για τα εγκλήματά τους. Και μακάρι να βρεθούν τα στοιχεία και να βλέπουν την ανατολή του ήλιου από εκεί που δεν θέλει κάνεις να βλέπει.

Επισημαίνουμε την χρονική στιγμή που επιλέγει ο Μητσοτάκης να κινήσει την εκστρατεία κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Διότι να είστε σίγουροι, ότι αν ήταν συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δεν θα αναγκαζόταν να καταφύγει στην σκανδαλολογία. Δεν θα χρειαζόταν να αντιγράψει τους προκατόχους του.

Και εξηγούμαστε.

Στην οικονομία, ασχέτως εάν θέλει να μας πείσει για το αντίθετο, αντί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

Και με περίσσιο θράσος μας λέει ότι το 2021 θα αρχίσει να διαπραγματεύεται τη μείωση των πλεονασμάτων, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ήδη έχει συμφωνηθεί για πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022.

Πρόκειται για απίστευτο εμπαιγμό των πολιτών, ανάλογο με αυτόν του Τσίπρα.

Στο μεταξύ, ακόμη να μας αποκαλύψει ο Μητσοτάκης πως θα έρθουν αυτά τα περίφημα 100 δισ. επενδύσεων.

Δεν νομίζουμε να πιστεύει ότι επειδή ξεκίνησαν οι διαδικασίες στο Ελληνικό κλπ., οι επενδυτές πρόσχαροι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα σώσουν την Ελλάδα.

Χρειάζεται συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και όραμα που μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν διαθέτει.

Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούμε με αυτό που λένε ότι θα συντάξουν και εφαρμόσουν.

Μέχρι τότε η… ανάπτυξη για όλους θα είναι ένα κακέκτυπο της… δίκαιης των προηγούμενων.

Με τους τσακισμένους πολίτες απλώς να παίρνουν ανάσες ζωής από την σταδιακή μείωση της φορολογίας, καθώς δεν προβλέπεται να μπουν λεφτά στην τσέπη τους από ενδεχόμενη δημιουργία παράγωγης πλούτου.

Στα εθνικά, εκεί κι αν ο Κυριάκος το… κάνει όπως ο Αλέξης, ίσως και χειρότερα.

Μετά από την μεγαλειώδη κυβίστηση όσον αφορά την επαίσχυντη συμφωνία, διακρίνουμε μια μειοδοσία και στα ελληνοτουρκικά και στο κυπριακό.

Πέρα από τις γνωστές αναποτελεσματικές κινήσεις αποτροπής, ακόμη περιμένουμε το ουσιαστικό στίγμα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Φρονούμε ότι θα το μάθουμε πριν μπουκάρουν οι Τούρκοι στο Καστελόριζο.

Το ίδιο ισχύει και για το Κυπριακό, όπου η σιγή ιχθύος που τηρεί ο Μητσοτάκης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Αναστασιάδη που δίνει γη και ύδωρ στους Τούρκους και προμηνύουν το ξεπούλημα της Κύπρου, μας κάνει να τρέμουμε για τα μελλοντικά σύνορα της Ελλάδας.

Μακάρι να ήμαστε υπερβολικοί και να φανεί πατριώτης ο Κυριάκος. Το ιστορικό όμως της οικογένειας και η στάση της στο σχέδιο Ανάν μας οδηγούν σε λυπηρούς συνειρμούς.
Πάμε στο μεταναστευτικό. Τι να πούμε; Μόνο σημαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κρεμάσει έξω από το Μαξίμου.

Αποδέχτηκαν την «πραγματικότητα» ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, άγνωστο μέχρι πότε, αποθήκη ανθρώπινων ψυχών επειδή έτσι αποφάσισαν οι… αλληλέγγυοι ευρωπαίοι εταίροι μας, και εκτός από κάποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις δεν προτίθενται να κάνουν κάτι χειροπιαστό μπας και βρεθεί λύση στη μάστιγα που ντροπιάζει τη χώρα.

Μέχρι και στην ασφάλεια τα έκαναν μπάχαλο, που υποτίθεται είναι το προνομιακό τους πεδίο.

Κι αντί να καθαρίσουν τα Εξάρχεια από το πραγματικό έγκλημα (ναρκωτικά, τρομοκράτες, ποινικούς κλπ.), ξεσπιτώνουν πρόσφυγες και επιτίθενται σε αθώους πολίτες που συμμετείχαν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με συνέπεια να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο κύριος υπεύθυνος του χάους στην περιοχή, ως μέγας αλτρουιστής.

Και εις ανωτέρα νεοφιλελεύθερα… αδέρφια.

Πάντως ευχόμαστε ολόψυχα στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξεταστικές για τα ανομήματα του Τσίπρα και των συνδαιτυμόνων.

Ίσως έτσι οι πολίτες να ξεχάσουν τα προεκλογικά ψέματα.

Ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποτύχουν -είναι γνωστό άλλωστε ότι οι… γαλάζιοι διακρίνονται για την ανεπάρκειά τους σε τέτοιες υποθέσεις- και στο τέλος αντί να πλήξουν να συσπειρώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς δηλαδή όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Φανταστείτε σκηνικό. Να έχει αρχίσει η κυβερνητική φθορά, λόγω των ανακολουθιών που αναφέραμε, να κάνει αισθητή την παρουσία της και ταυτόχρονα να σκάει στον αέρα η πομφόλυγα των εξεταστικών.

Εμείς ιδρώνουμε ήδη…!!!

Του Πάνου Β. Ζήση, Αntinews