ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-7-2015

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Μετά το ΔΝΤ και έκθεση και της Κομισιόν αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της Ελλάδας και των Ελληνικών τραπεζών διότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

“Ύφεση έως 4% φέτος και κίνδυνος κατάρρευσης τραπεζών και χώρας” είναι τα “μαύρα συμπεράσματα” της Κομισιόν  μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επικαιροποιημένης έκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, εν ολίγοις ούτε οι Ευρωπαίοι θεωρούν το χρέος βιώσιμο και γνωρίζουν ότι το νέο Μνημόνιο θα επιφέρει την καταστροφή της χώρας, αλλά επιμένουν προκαλώντας ερωτήματα για το ποιος είναι ο τελικός στόχος τους.

Στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμά η Morgan Stanley τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών με τα νέα δεδομένα. Παράλληλα προσδιορίζει στο 43% το ύψος των κόκκινων δανείων, με βάση την επιδείνωση που υπάρχει στην αγορά.

Η Bundesbank ζητάει  bailin για τις Ελληνικές τράπεζες, πρέπει να αναλάβουν το βάρος οι ομολογιούχοι και οι μεγαλοκαταθέτες.

Οι κανόνες για το bailin θα πρέπει να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν συντομότερα για τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της Bundesbank, Andreas Dombret.

Στο δυσθεώρητο 200% θα φτάσει το ελληνικό χρέος μετά το τέλος και του τρίτου εθνοκτόνου Μνημονίου το 2018 σύμφωνα με νέα έκθεση του ΔΝΤ και ζητείται η άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους άμεσα, αλλιώς η “αποικία χρέους Ελλάδα” θα “σκάσει”.

Μετά από αυτά έρχεται το μνημόνιο Νο 3 (μνημόνιο Τσίπρα αυτό που θα έσχιζε την επομένη ημέρα της ανάληψης καθηκόντων πρωθυπουργού) το οποίο ξεπουλά την Ελλάδα στην Ευρώπη των σκανδάλων  !

  1. Νταισελμπλούμ τον καλούν σε απολογία για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων με τράπεζα :

Μετά από την άσκηση πίεσης επί μήνες στους Έλληνες πολιτικούς,  και γενικότερα για το Ελληνικό Grexit , ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα υποβληθεί και ο ίδιος σε εξονυχιστική εξέταση από το Κοινοβούλιο της χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Ο Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, μετά την κατακραυγή από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας.

  1. Από τα 250 δις τα 220 δις της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας σε ξένες τράπεζες.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο
Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.
«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ο Ντ’ Αλέμα.
«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές. Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς και υπογραμμίζει: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Αυτή είναι αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε την μυρωδιά του».

  1. Ο Σόιμπλε είναι πρόεδρος τράπεζας που θέλει να αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι πρόεδρος κι αντιπρόεδρος, αντιστοίχως, της τράπεζας KfW, η οποία έχει απλώσει τα δίχτυα της εδώ και πολύ καιρό για να αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί διακαώς να μεταφερθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής ελληνικής περιουσίας στο νέο ΤΑΙΠΕΔ με έδρα το Λουξεμβούργο. Να απορούμε ή συμβαίνει αυτό που υποψιαζόμαστε;H KfW έχει χρηματοδοτήσει το Institute for Growth, στο οποίο θέλουν οι Γερμανοί να μεταβιβαστεί η ελληνική κρατική περιουσία.

  1. CDU: Οι βουλευτές μπορούν να διατηρούν θέσεις σε εταιρίες – Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

“Το Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών ενάντια στην Διαφθορά απαιτεί τα κράτη να αυξήσουν τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών των κομμάτων, εξασφαλίζοντας ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα υπακούν στους κώδικες δεοντολογίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά” αναφέρει σε άρθρο του σχετικά με το θέμα το Reuters, στις 09 Αυγούστου του 2012.

“Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ (CDU) είπε ότι δε θα επικυρώσει το Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών ενάντια στην Διαφθορά στο δημόσιο τομέα … και ένας λόγος είναι πως αντιμετωπίζει του βουλευτές ως δημοσίους υπαλλήλους”, αναφέρει το Reuters στο άρθρο του, προσθέτοντας πως οι Γερμανοί Βουλευτές “ανησυχούν ότι για παράδειγμα θα μπορεί να τιμωρηθούν για το ότι διατηρούν θέσεις σε εταιρίες, στη βάση ότι θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων”.

Απόρριψη από την κυβέρνηση Μέρκελ αιτήματος 35 εταιριών για επικύρωση του Συμφώνου.

Στον απόηχο μίας σειράς διαδοχικών σκανδάλων διαφθοράς στον πολιτικό και οικονομικό τομέα της Γερμανίας, οι επικεφαλής τριάντα πέντε εκ των μεγαλύτερων εταιριών της χώρας απέστειλαν γραπτώς το αίτημα τους για επικύρωση του Συμφώνου ενάντια στη Διαφθορά, καθώς “η αποτυχία επικύρωσης του βλάπτει την εικόνα των Γερμανικών εταιριών στις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό”. “Μία δημοκρατική χώρα όπως η Γερμανία πρέπει να είναι αξιόπιστη” αναφέρει το γράμμα. Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση απάντηση με απόρριψη του αιτήματος για άρνηση επικύρωσης της Συμφώνου ενάντια στη Διαφθορά.

Και πολλά άλλα μπορούμε να αναφέρουμε και αυτοί θα διαχειριστούν την Ελληνική Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία, μάλλον δεν πρόκειται για διαχείριση αλλά “ πλιάτσικο “.