βάζουν…χέρι και στις ένοπλες δυνάμεις;

Μια επωφελής όπως αναφέρεται σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Τράπεζας Πειραιώς, υπεγράφη.

Μια σύμβαση που φέρνει σε 200.000 δανειολήπτες νέες…ρυθμίσεις δανείων και πολλές ακόμη υποχρεώσεις αλλά και κέρδη στην ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η σύμβαση-όπως αναγγέλθηκε- αφορά στην παροχή (;) ενός συνόλου διευρυμένων τραπεζικών υπηρεσιών, με ευνοϊκούς -υποτίθεται- όρους σε 200.000 στρατιωτικούς, πολιτικούς υπαλλήλους , συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.

 

Η  σύμβαση μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Προνομιακό επιτόκιο 3% για τους λογαριασμούς της μισθοδοσίας έως 5.000 ευρώ ενώ για ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ το επιτόκιο είναι 1,8%.

-Προθεσμιακή κατάθεση 12μηνης διάρκειας με εντοκισμό στη λήξη που αφορά προσαύξηση κατά 1% στο εκάστοτε ισχύον επιτόκιο προθεσμιακής κατάθεσης 12 μηνών.

-Καταναλωτικό δάνειο – με διάρκεια αποπληρωμής έως 96 μήνες – με κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο και προνομιακή προσωποποιημένη τιμολόγηση μειωμένη κατά 2% από την εκάστοτε τιμολόγηση.

-Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δικαιούχοι θα έχουν πιστωτική κάρτα με το λογότυπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

-Καταναλωτικό δάνειο για κάλυψη κόστους σπουδών με διάρκεια αποπληρωμής ως 120 μήνες και προνομιακή τιμολόγηση μειωμένη κατά 2% από την εκάστοτε τιμολόγηση.

-Στεγαστικό δάνειο: Προνομιακή τιμολόγηση μειωμένη κατά 1,5% από την εκάστοτε τιμολόγηση σταθερών επιτοκίων και δάνειο μεταφοράς υπολοίπων συγκέντρωσης οφειλών με διάρκεια πληρωμής ως 96 μήνες και προνομιακή προσωποποιημένη τιμολόγηση μειωμένη κατά 1,25% από την εκάστοτε τιμολόγηση σταθερού επιτοκίου.

-Η Τράπεζα, θα προσλαμβάνει κάθε χρόνο, πέντε αριστούχους αποφοίτους πανεπιστημίων, τέκνα στρατιωτικών. Καταβολή ανά ένα έτος και για όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας χρηματικά βραβεία σε αριστούχους αποφοίτους των στρατιωτικών σχολών.

-Τοποθετήσεις ικανού αριθμού μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών σε χώρους του Στρατοπέδου Παπάγου και σε άλλους χώρους πανελλαδικά όπως παραμεθόριες περιοχές».

Και τώρα , ας κάνουμε το δικό μας σχόλιο.

Οι …ελάχιστοι “καλοί πελάτες” των τραπεζών, είναι όσοι βρίσκονται στο Δημόσιο Τομέα και οι …προνομιούχοι , όπως θεωρούνται στρατιωτικοί και απόστρατοι. Έτσι μέσω της συνεργασίας…εξασφαλίζεται με τις ευλογίες της αντιμνημονιακής αν θυμάστε Κυβέρνησης ένα ακόμη κομμάτι της …πίτας για τους τραπεζίτες!