Αποπληθυσμός και αλλαγή σύνθεσης του…

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες αλλά και άτομα που θέλουν να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια εγκαταλείπουν τη χώρα, χιλιάδες από την άλλη μεριά μετανάστες και πρόσφυγες έρχονται στη χώρα ζητώντας τρόπο να ξεφύγουν από τα βάσανά τους. Το μεταναστευτικό ζήτημα οδηγεί τη χώρα σε αποπληθυσμό (από τους Έλληνες) και σε αλλαγή της σύνθεσης των ανθρώπων που μένουν σ αυτή τη γη. Η ανθρωπιστική κρίση έχει πολλά πρόσωπα θα έλεγε κανείς. Και ίσως δεν θα είχε άδικο. Όμως αυτή είναι μόνο η μία πλευρά της πραγματικότητας,
Γιατί τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βάσει σχεδίου Τούρκοι δουλέμποροι φορτώνουν τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες από τη Συρία. Προσοχή μάς δίνουν όσους μπορούμε να αντέξουμε προκειμένου να τους χωρέσουμε στους πρόχειρους καταυλισμούς των τουριστικών θερέτρων μας. Κι όμως την ίδια ώρα η Ουγγαρία στο κέντρο της Ευρώπης -που κανείς απ όλους τους  πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορεί να φτάσει εύκολα- κλείνει τα σύνορά της και λέει ευθαρσώς : “ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ” τέλος.

Φαίνεται ότι ούτε αυτό δεν μπορούμε να πούμε εμείς, την ώρα που διαπιστώνουμε πώς οργανωμένα κάποιοι επιθυμούν να δουν το όμορφο οικόπεδό μας …τάφρο ανθρώπινων ψυχών. Κι ό,τι σωθεί , κι όποια όμορφη παραλία ή γραφικό χωριό μείνει θα το χρησιμοποιήσουν για δικό τους θέρετρο, οι πλούσιοι Ευρωπαίοι υλοποιώντας επενδυτικά σχέδια που προβλέπουν τη δημιουργία χωριών γερόντων εύπορων με εύρωστα ασφαλιστικά ταμεία στα καλύτερα οικόπεδα της Ελλάδας.

Κι όποιος βιαστεί να πει ότι αυτά είναι ακραίες σκέψεις, ας διαβάσει πίσω και μέσα από τις γραμμές των ειδήσεων , για να δει όλα τα δεδομένα.