Ψυχραιμία παιδιά!

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Οι καταγγελίες που έρχονται στα ΜΜΕ αυτό το τελευταίο διάστημα, είναι από περίεργες έως τρομακτικές.

Λένε, ότι ορισμένες μεσιτικές εταιρείες ακινήτων , παίρνουν τηλέφωνο ιδιώτες που έχουν βάλει αγγελία για την πώληση σπιτιού και τους ζητούν να αγοράσουν την περιουσία τους για τα μισά λεφτά “γιατί από την ερχόμενη εβδομάδα θα πάμε σε δραχμή και θα χάσουν τα χρήματά τους”.

Αυτή η καταγγελία που μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, αποτυπώνει με τον γλαφυρότερο τρόπο τη διάθεση ορισμένων να εκμεταλλευτούν καταστάσεις όπως αυτές που -εντέχνως;- διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Αυτή ειδικά την περίοδο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ψύχραιμοι διότι ορισμένοι θα αρπάξουν κάθε δυνατή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αδυναμία, εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ήταν όλο αυτό το διάστημα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Όπως μας λένε τώρα μαζεύονται ακόμη πιο πυκνά τα διάφορα …κοράκια που προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι περισσότερο μπορούν .

Γι αυτό, συστήνουμε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και υπομονή.

Όλες οι πληρωμές προς τρίτους έχουν παγώσει. Όλες οι φωνές που υψώνονται με κραυγές δημιουργώντας θόρυβο και πανικό, έχουν σκοπό να σπείρουν ΠΑΝΙΚΟ και ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

Άλλωστε, όπως πολλοί γνωρίζουν γιατί το έχουν βιώσει, οι ουρές στα συσσίτια, η απελπισία ήταν μόνιμο φαινόμενο όλα αυτά τα χρόνια, μόνο που λίγοι, ελάχιστοι, έμπαιναν στον κόπο να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα.

Υπομονή λοιπόν και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Κι όπως είχε κάποτε πει και ο Φρανκλίνος Ρούσβελτ, ο μεγαλύτερος ΦΟΒΟΣ είναι ο ίδιος ο ΦΟΒΟΣ.