ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Με τις προγραμματικές της δηλώσεις η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμά της είναι η υλοποίηση των μνημονικών δεσμεύσεων.

Βασικός στόχος η σωτηρία των τραπεζών.

Οι άνθρωποι μπορούν να περιμένουν.

Τα 127 μέτρα του πρώτου πολύ νομοσχεδίου, με τα πρώτα προαπαιτούμενα, που θα περάσει με τη διαδικασία του επείγοντος, εδραιώνει το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας και της ολοκληρωτικής επιτροπείας.

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, πλειστηριασμοί σπιτιών, ξήλωμα ρύθμισης 100 δόσεων, φορολεηλασία εργαζομένων και μικροαγροτών, ΕΝΦΙΑ, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ κλπ.

Οι κοινωνικές δυνάμεις που καταστρέφονται και οι φορείς τους οφείλουν να αφυπνιστούν και να ανασυνταχθούν στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Η μνημονιακή συμπολίτευση, που υποδύεται την αντιπολίτευση, διαμηνύει ότι δεν θα ψηφίσει κανένα νέο φόρο, πράγμα περιττό, αφού η ψήφος της στο Μνημόνιο ήταν αρκετή για να επιβληθούν ήδη αρκετοί από τους νέους φόρους.

Η θλιβερή εικόνα ενός Κοινοβουλίου που διασύρεται επικυρώνοντας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και νομοθετήματα με την προέγκριση των δανειστών θα συνεχιστεί όπως ακριβώς την ξέρουμε από το 2010.
Σε περασμένο δημοσίευμα του κόμματος γράψαμε για ισοδύναμα μέτρα ύψους δύο δισεκατομμυρίων σήμερα έχουμε και άλλα αυτά των :
“ ΙΣΟΒΙΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ “
Η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει και να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα με σκοπό την ελάφρυνση των ασθενών κοινωνικών τάξεων ή την μη περαιτέρω αύξηση των βαρών τους με την επιβολή των επαχθών μέτρων.
Απλά πράγματα. Απλά, που όμως κανείς δεν έχει αναλογιστεί και που κατ’ επέκταση οι οικονομικές τους συνέπειες δεν έχουν υπολογιστεί…
Ας τις απαριθμήσουμε :
1. Επτά ζώντες Προέδρους της Βουλής των Ελλήνων:
Zωή Κωνσταντοπούλου,
Ευάγγελο Μεϊμαράκη,
Φίλιππο Πετσάλνικο,
Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη,

Απόστολο Κακλαμάνη,
Σιούφα και
Πολύδωρα.
2. Έξι αρχηγούς πρώην κομμάτων που πλην ενός από αυτά τα κόμματα, τα λοιπά δεν έχουν επανεκλεγεί ή και δεν υφίστανται καν:
Δημήτρης Τσοβόλας,
Νίκος Κωνσταντόπουλος,
Γιώργος Καρατζαφέρης,
Φώτης Κουβέλης,
Μαρία Δαμανάκη και
Αλέκος Αλαβάνος.
Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.
3. Έναν πρώην αντιπρόεδρο κυβέρνησης το Θεόδωρο Πάγκαλο και
4 Τέσσερεις Πρώην Πρωθυπουργούς:

Γεώργιος Παπανδρέου,
Κωνσταντίνος Σημίτης
Κωνσταντίνος Καραμανλής και
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Αν προβούμε σε ενδελεχή έλεγχο είναι βέβαιο πως μπορεί να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις τέτοιου είδους.
Εκτός του χώρου που καταλαμβάνουν τα γραφεία των ανωτέρω στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, το προσωπικό της ΒτΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας που απασχολείται στην υπηρεσία τους, αγγίζει τα 250 άτομα.
Mε απλούς υπολογισμούς που μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αν ευσταθούν, το κόστος κάθε υπαλλήλου συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών δαπανών, του κόστους κτιρίου, τηλεφώνων και λοιπών προνομίων που απολαμβάνουν, ανέρχεται ετησίως σε 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αναγόμενο σε 12μηνη βάση ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ (!).
Αυτά τα χρήματα είναι ένα ακόμη από τα άσκοπα βάρη του κρατικού προϋπολογισμού που στην εποχή της ανέχειας και της ανεργίας φαντάζουν όχι απλώς υπερβολικά αλλά και παράλογα.
Είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε Έλληνα που είτε αγωνίζεται να διατηρήσει την εργασία του, είτε την έχει απολέσει, είτε την αναζητεί για πρώτη φορά, είτε είναι συνταξιούχος, να δεχτεί νέους φόρους που μεταξύ άλλων θα προορίζονται για την κάλυψη τέτοιων άσκοπων δαπανών.
Ζήτησε ιδέες για ισοδύναμα ο πρωθυπουργός. Ορίστε λοιπόν. Με ένα άρθρο σας εξοικονομούμε κύριε Τσίπρα 12.500.000 ευρώ και παράλληλα σας ανοίγουμε το δρόμο να προβείτε σε βαθύτερο έλεγχο και είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγείτε από αυτά που θα διαπιστώσετε.
Ελπίζω να βάλετε τα επιτελεία σας να δουλέψουν κύριε Τσίπρα, διότι τέτοια νούμερα απορώ πως δεν τα είδαν, οι σύμβουλοί σας, να περνάνε από μπροστά τους όταν αποφάσιζαν να επιβάλλουν 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια των παιδιών μας.
Θα σας περιμένω όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες…