Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ !!

Μόλις 20 ημέρες πέρασαν από την περήφανη απάντηση των Ελλήνων με 62% στο δημοψήφισμα και όμως από σήμερα ξεκινά η νέα κατοχή της χώρας, με σφραγίδα της αριστερής κυβέρνησης.

Έρχεται  η τρόικα με εκατό  εκπροσώπους , έτσι θα τη λέμε και εμείς αφού έτσι τη λέει και η πρόεδρος της βουλής, για να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας. Θα είναι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ  της ΕΕ και προστέθηκαν και οι εκπρόσωποι του ESM.

Επικεφαλής της ομάδας θα είναι μια  Ρουμάνα η κα Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία θα αναλάβει ουσιαστικά την διακυβέρνηση της Ελλάδας, αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αυτή η κατάντια ;; Εσείς κε Τσίπρα τι θα κάνετε; θα επιβλέπετε τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις ; η εν λόγω κυρία  ήταν έως τον Αύγουστο του 2014 επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Κύπρου και “έλιωσε” το δεύτερο ελληνικό κράτος, τώρα “αναλαμβάνει” και την μητρόπολη.

Στη Βουλή την Τετάρτη με την ψήφιση του νομοσχεδίου « ταφόπλακα « των δανειστών, ο κος Τσίπρας ομολόγησε ότι η προσπάθεια διαπραγμάτευσης και βελτίωσης των όρων του Μνημονίου, αλλά και η προσπάθεια “αποβολής” του ΔΝΤ κατέληξε στην μεγαλύτερη αποτυχία που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής η αριστερή κυβέρνηση.

Αρά η χώρα και οι πολίτες της θα υποστούν μια ακόμα πιο ταπεινωτική κατοχή διότι συνολικά περίπου 500 ξένοι θα αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα: Να πουλήσουν τα 50 δισ. ευρώ της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας και να χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρίτο Μνημόνιο. Αφού όλα τα ποσά θα διατίθενται για την αποπληρωμή των δανείων που έδωσαν στην Ελλάδα για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζές τους.

Tα capital controls δεν πρόκειται να αρθούν και η χώρα θα υποστεί μία βίαιη μείωση του ΑΕΠ της, πολύ βιαιότερη και από το 2011-2012, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και το 8% στο εξάμηνο Ιουλίου-Ιανουαρίου, με κόστος κάπου 200.000 νέους ανέργους, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι να χάσουν το σπίτι τους.

Γιατί προηγούνται οι τράπεζες του δημοσίου; γιατί να λειτουργούν στην παρανομία και να κλέβουν τους πελάτες τους; Αγνοούν κοινοτικές οδηγίες, υπουργικές αποφάσεις και όμως !!!

Η απάντηση έρχεται από τη λειτουργία του συστήματος του κρατικοδίαιτου  σοσιαλισμού το οποίο χρησιμοποιούσε και θα χρησιμοποιεί τις τράπεζες για να βολεύει τους κομματικούς στρατούς.

Παράδειγμα η ΑΤΕ η οποία δεν ήταν μια απλή τράπεζα που χρεοκόπησε. Ήταν το όχημα του κρατικοδίαιτου σοσιαλισμού που γεννήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και διογκώθηκε επί ΝΔ – Τα δυο κόμματα όχι μόνο φέσωσαν με πάνω από 200 εκατομμύρια θαλασσοδανείων την τράπεζα, αλλά κουκούλωσαν όλο το σκάνδαλο συγχωνεύοντάς την στην Πειραιώς.

Όλες οι τράπεζες εκτός από τα δάνεια που χορήγησαν υπό μορφή «δανεικών και αγύριστων» σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, υπήρξαν μαζί με την  Αγροτική Τράπεζα βασικοί χορηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με δάνεια που δόθηκαν υπό αδιαφανείς διαδικασίες προς τα κόμματα. Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήξεραν τι συμβαίνει με τις τράπεζες και ειδικά με την Αγροτική και γι αυτό το λόγο στις θέσεις κλειδιά έβαζαν έμπιστους ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού.

Η αγροτική τράπεζα ήταν η δεξαμενή που έδινε δανεικά κι αγύριστα στα αστικά πολιτικά κόμματα για να μπορούν να βολεύουν τους κομματικούς τους στρατούς. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

Τα δάνεια στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τα περισσότερα προβληματικά δάνεια δόθηκαν επί εποχής Λάμπρου στην διοίκηση της Αγροτικής αλλά μετά από δικαστικές αποφάσεις αθωώθηκε.

Θυμίζουμε ότι μάρτυρας υπεράσπισης του Πέτρου Λάμπρου ήταν ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Το παιχνίδι είχε στηθεί με χειρουργικό τρόπο αφού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φρόντισαν με νόμο να «καθαρίσουν» και όλες τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για όσους διαχειρίστηκαν τον πακτωλό χρημάτων που πέρασαν μέσα από την Αγροτική Τράπεζα, η οποία επαναλαμβάνουμε λειτουργούσε ως «πλυντήριο» για το βρώμικο πολιτικό χρήμα.

Σήμερα έρχεται και μπαίνει πολύ δυναμικά στην υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος και Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα μέρος του διότι κομματικά αγύριστα δάνεια έχουν δώσει και οι άλλες τράπεζες.