Όλα στις τράπεζες και στους θεσμούς

 
Η κοροϊδία της κυβέρνησης και του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη προς τους Έλληνες δανειολήπτες συνεχίζεται. Μετά την συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς για το θέμα των κόκκινων δανείων, οι ανακοινώσεις για τον επερχόμενο καταιγισμό πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όλο και πληθαίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης. Εχθές, μάλιστα, σε όλα τα δελτία ειδήσεων, ήταν ένα από τα βασικά θέματα.

Η κοροϊδία, όμως, απέναντι στους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες είναι αυτή η υποκριτική και ¨κάλπικη¨ πρόσκληση του υπουργού και γενικά της κυβέρνησης στους ανυποψίαστους και ανενημέρωτους πολίτες, να τρέξουν για να προλάβουν να καταθέσουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους. Διαφορετικά, μετά την πλήρη κατάργηση του Ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη) και του Ν. 4605/2019 (Ηλεκτρονική Πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας), όσοι δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους θα θεωρηθούν ¨στρατηγικοί κακοπληρωτές¨ και θα ανοίξει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό των ακινήτων τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Ν.4605/2019, πρόκειται για το πιο αποτυχημένο νομοθέτημα του αιώνα. Θεσμοθετήθηκε μία κοροϊδία τεραστίων διαστάσεων και αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα αποτελέσματα. Πάνω από 60.000 αιτήσεις δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς μόλις…..64! Επομένως, προς τι η πρόσκληση στους δανειολήπτες; Να τρέξουν να υποβάλουν αιτήσεις σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα με ασφυκτικές προϋποθέσεις και υπερβολικά κριτήρια με δεδομένη την αποτυχία;

Ένα είναι σίγουρο. Η κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας με τον Ν.3869/2010 ήδη από τον Μάρτιο του 2019 και ο αναποτελεσματικός Ν.4506/2019 της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είναι το προοίμιο για το πραγματικό αφήγημα τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της παρούσας. Τα δίνουμε όλα στις τράπεζες και στους θεσμούς και ο πολίτης χάνει το σπίτι του.