Τώρα βγαίνουν και μας δουλεύουν και οι δήμαρχοι

Δεν μας έφταναν όλοι οι άλλοι, πολιτικοί και τραπεζίτες, που δουλεύουν τους δανειολήπτες οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, τώρα μας προέκυψαν και οι δήμαρχοι. Και όχι όποιος κι όποιος δήμαρχος. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατάφερε να παγώσει μέχρι και το αλάτι για τους χιονισμένους δρόμους, με αποτέλεσμα να μείνει ανοχύρωτη πόλη στο χιονιά η Θεσσαλονίκη, με τους παγωμένους δρόμους και την ταλαιπωρία των οδηγών να προστίθενται στα δεκάδες άλλα προβλήματα που είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Αντί να μιλάει για τα προβλήματα της πόλης και να ψάχνει να βρει πώς θα τα λύσει, ο Γ. Μπουτάρης, βγαίνει και ασχολείται με την πρώτη κατοικία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται» είπε ο Γ. Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε παρέμβαση που έκαναν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Ενάντια στους Πλειστηριασμούς. Ο δε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, είπε πως «κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες», ενώ η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, υπερασπιζόμενη την κυβέρνηση, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία που να πήγε σε πλειστηριασμό».

Αντί να ευαισθητοποιηθούν και να πιέσουν να ανοίξει το πλαίσιο του ν. 3226/2004 για την δωρεάν νομική βοήθεια,  μας δουλεύουν όχι μόνο οι 300, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση,  για να ρίξουν στάχτη στα μάτια γι’ αυτό που έρχεται.