Περιμέναμε κάτι διαφορετικό από … Θα θα θα… από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ ;;

Χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων.

«Είμαι εδώ να μοιραστώ μαζί σας, αντιλαμβάνομαι την ιστορική ευθύνη, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν, τόνισε.

Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά, προσέθεσε.

«Ο Τσίπρας συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια.

Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: ‘Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Λέμε σήμερα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού»

Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσε και υπονομεύει τους θεσμούς. Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγών για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα, συμπλήρωσε και υπογράμμισε: Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας.

Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή εποχή Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η φορολογική επίθεση της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση. Η κυβέρνηση πλήττει τους ίδιους και τους ίδιους. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε: Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα.

Δουλειές για τους πολλούς και όχι για τους κολλητούς

Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε

Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία. Μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ

Στόχος θα είναι οι εξαγωγές να αγγίξουν το 40% του ΑΕΠ, από 30% που είναι σήμερα, χρειάζονται νέες πολιτικές, χρειάζεται επιχειρηματικότητα και ρίσκο. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 170 χιλιάδες θέσεις εργασίες. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Είπε πως χρειάζεται μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ομοιογενής, «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων», τόνισε και δεσμεύτηκε «δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία». «Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτώ καμία έλλειψη μεταρρυθμιστικού έργου. Θα εφαρμόσουμε πλήρως και εγκαίρως το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο». Θα θέσουμε νέο πλαίσιο με τους πιστωτές μας, θα προωθήσουμε μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και θα περιορίσουμε την απαίτηση των πλεονασμάτων, από 3,5 σε 2%, ανέφερε αναλύοντας τον πρόγραμμα της ΝΔ και μίλησε για μείωση στη φορολογική πολιτική. Το σύστημα σήμερα έχει αποτύχει, υπάρχουν απώλειες εισόδων και φοροδιαφυγή πολλών δισ., ανέφερε

Μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων

Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να υπερφορολογείται για να στηρίζεται ένα πελατειακό κράτος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, στο 24% η φορολόγηση των επιχειρήσεων τον πρώτο χρόνιο, στο 20% τον δεύτερο. Στο 13% επανέρχεται ο φόρος για τα αγροτικά προϊόντα. Καταργείται ο φόρος των καυσίμων.

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα δοθούν και οι προβλεπόμενες αυξήσεις

Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που για πρώτη φορά μιλά στη ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που έχει ο ίδιος αλλά και το κόμμα του ώστε να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση».
Ο πρόεδρος της ΝΔ από την αρχή έδωσε το στίγμα της ομιλίας του το οποίο είναι ενάντια στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές προσωπικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν» ξεκαθάρισε λέγοντας ότι «θα κοιτάξει στα μάτια κάθε έλληνα πολίτη και θα του πει την αλήθεια για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».
Ο κ Τσίπρας όμως συνεχίζει αμετανόητος και προσβλητικός. Εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις».
Ο πρόεδρος της ΝΔ από την αρχή έδωσε το στίγμα της ομιλίας του το οποίο είναι ενάντια στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές προσωπικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν» ξεκαθάρισε λέγοντας ότι «θα κοιτάξει στα μάτια κάθε έλληνα πολίτη και θα του πει την αλήθεια για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».
Δεν θέλω να με ψηφίσετε γιατί τάζω πολλά  αλλά γιατί δουλεύω σκληρά και θέλω να απαλλάξω τη χώρα από το ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει «φτώχεια και κοινωνική ισοπέδωση».
«Η Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια, διχασμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση πρέπει να αλλάξει και να αναγεννηθεί.
Ζητώ από τους πολίτες μας να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα. Έχω ένα σχέδιο επανεκκίνησης της Ελλάδας και γι αυτό θα σας μιλήσω απόψε.
Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συν-διαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα.

Μόνο οι καλύτεροι στη νέα κυβέρνηση 

Δεσμεύομαι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης υποσχόμενος ότι «η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα ως προς το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει ούτως ή άλλως να γίνουν» προσθέτοντας ότι αυτό θα συμπληρωθεί με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τον πυρήνα ενός συνολικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας.

Μείωση της ανεργίας μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία 

Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους να προσεγγίσει νέες επιχειρήσεις και να παράγει νέες δουλειές. Κυρίως όμως πρέπει να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια της πελατειακής σχέσεις.
Ο οδικός χάρτης βασίζεται στην μείωση της ανεργίας, που θα προκύψει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα κι όχι από τις προσλήψεις στο δημόσιο
Η ανάπτυξη και η εξάλειψη της ανεργίας θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία πρέπει να κάνει μια έκρηξη.
Τα επόμενα 5 χρόνια πρέπει να υπάρξουν 200 δις ευρώ για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία ενώ οι επιχειρήσεις πρέπει να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ όπως ήταν πριν από την κρίση.
«Εάν υπάρχει σήμερα μια απολύτως επείγουσα προτεραιότητα στην ελληνική οικονομία είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Από ιδιωτικές επενδύσεις κι όχι από κρατικές προσλήψεις.. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ. Και αυτό γίνεται με μία οικονομία ανοικτή και ανταγωνιστική. Όχι κλειστή και εσωστρεφή. Η εσωστρέφεια συρρικνώνει την οικονομία. Η εξωστρέφεια την αναπτύσσει”, σημείωσε.

Μειώνουμε μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών

Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια νοικοκυρέματος στο κράτος και στο δημόσιο χωρίς απολύσεις και να παρέχουμε στο λαό σημαντική βοήθεια στον καθημερινό του αγώνα. Γι αυτό δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα επόμενα 2 χρόνια.
Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης και περιορισμού των δαπανών που θα προκύψει μέσα από καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα 

βασική μας προτεραιότητα είναι ο περιορισμός των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά από το 3.5% στο 2%, ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που με τη σειρά του θα στηρίξει την ανάπτυξη.
Δεύτερον, μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, σε συνδυασμό με μια στοχευόμενη μείωση των δαπανών και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.
“Το φορολογικό σύστημα έχει αποτύχει. Χαρακτηρίζεται από παραοικονομία,40 δις ευρώ περίπου.
Από φοροδιαφυγή,12 δις ευρώ περίπου.
Από απώλειες εσόδων ΦΠΑ, 5 δις ευρώ. Ταυτόχρονα, παρά την εξοντωτική αύξηση των φόρων, τα έσοδα μειώνονται.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών εκτοξεύονται. Ξεπέρασαν τα 90 δις ευρώ.
Ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Καμία κοινωνία δεν μπορεί να υπομείνει αδιαμαρτύρητα την φορολογική της εξόντωση. Πολύ περισσότερο όταν αυτή δρομολογείται για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό και πελατειακό κράτος.
Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική.
Αντίθετα, η μείωση των φόρων, όταν και όπου εφαρμόστηκε, απέδωσε.
Θυμίζω το 2014, τότε χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα μειώσαμε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το ΦΠΑ στην εστίαση, κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 30% την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και κατά 5% τις ασφαλιστικές εισφορές.
Εμείς λοιπόν, θα απελευθερώσουμε τους πολίτες από τα δεσμά της υπερφορολόγησης.
Συμφωνία Αλήθειας και καθαρές κουβέντες λοιπόν”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από που θα εξοικονομηθούν τα 3,3 δισ των δεσμεύσεων της ΝΔ

1. 200 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 12%.
2. 400 εκατομμύρια ευρώ, από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης.
3. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
4. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα Έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, φτάνοντας το κόστος στο ύψος του 2014.
5. 140 εκατομμύρια ευρώ, από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα ευγενή ταμεία.
6. 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.
7. 150 εκατομμύρια ευρώ, από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.
8. 20 εκατομμύρια ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών.
9. 75 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, από τη διατήρηση της υπάρχουσας σχέσης προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.
10. 100 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015 και από τη στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον ιδιωτικό τομέα.

Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ

Έντονη ήταν η παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ στο σημείο που αναφέρθηκε στην ΕΡΤ δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει σε μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ.
«Το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η ΕΡΤ θα πρέπει να καταλάβει πλέον οτι πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως ένα κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας».

Έκκληση στους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα 

Ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς και τους έλληνες επιχειρηματίες τους ζήτησε να μείνουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα θα μπορέσει η Ελλάδα να αλλάξει ρότα.
«Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης μικρότερο ή μεγαλύτερο για την κρίση της Ελλάδας.
Και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στην συλλογική προσπάθεια.
Ειδικά η επιχειρηματική κοινότητα, που στο παρελθόν είχε ενδώσει στις σειρήνες του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της.
Να τελειώσουμε με τις συνήθειες του παρελθόντος. Να κάνουμε μια νέα αρχή.
Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του. Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία.
Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε τη χώρα σας τώρα που σας έχει ανάγκη.
Με επενδύσεις».

Παιδεία – παιδικοί σταθμοί 

Όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς γιατί η ελληνική οικογένεια ξέρει καλά πως είναι να μένει ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών έξω από τους δημόσιους φορείς. Δεσμευόμαστε να δώσουμε επίδομα/κουπόνι 180 ευρώ για 10 μήνες σε εκείνες τις οικογένειες που τα παιδιά τους δεν καταφέρνουν να καταλάβουν μια θέση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς ώστε να μπορούν να επιλέξουν εκείνες για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Εμείς είμαστε θεματοφύλακες του δημίου σχολείου και πανεπιστημίου τα οποία πρέπει  να είναι φυτώρια νέων ιδεών. Όμως δεν θα ανεχτούμε την παραβατικότητα μέσα και έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Θα αντιμετωπίσουμε τους μπαχαλάκηδες, οι οποίοι θα καταλάβουν ότι δεν έχουν πλέον τη στήριξη της κυβέρνησης.
«Η ανοχή στην παραβατικότητα με τη δική μου κυβέρνηση σταματά. Και είμαι απόλυτος σε αυτό. Σταματά η κυβερνητική πρακτική που κλείνει το μάτι σε κουκουλοφόρους που πότε εισβάλλουν και βεβηλώνουν εκκλησίες, πότε καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες και πότε μετατρέπουν σε άβατο ολόκληρες γειτονιές» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης

Κύριε Μητσοτάκη  όταν ξεκινά ένας υποψήφιος Πρωθυπουργός να υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις χωρίς να λέει ξεκάθαρα που θα βρει τα λεφτά, τότε δεν έχει πρόγραμμα και απλά επιθυμεί να κάτσει στην καρέκλα του Μαξίμου.

Κύριε Μητσοτάκη  θα  μειώσετε  στο 50% το τέλος της ΕΡΤ.  Ας θυμηθούμε ότι το κόμμα σας πριν λίγα χρόνια την είχε κλείσει, τότε μάλλον μιλάμε για τραγέλαφο.

Κύριε Μητσοτάκη η διανομή κουπονιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς προκαλεί οργή. Οι Έλληνες δε θέλουν ελεημοσύνη. Θέλουν δουλειά, θέλουν ανάπτυξη, θέλουν παραγωγή. Δεν είναι επαίτες, για να τους τάζει κανείς ελεημοσύνη, αρκεί η ελεημοσύνη του κου Τσίπρα.

Επίσης κύριε Μητσοτάκη ούτε λόγος για το κόφτη, αφού ήδη έχει ψηφιστεί ! Μόνο που δεν μας είπατε το πιο σημαντικό…. Τελικά, η ελληνική οικονομία θα πιάσει τους στόχους της το 2016; Μα, αυτό δεν είναι το σημαντικό; Μόνο αν δεν πιάσει τους στόχους της, θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και άρα θα κλονιστεί η συγκυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κύριε Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα τσιμουδιά.

Κύριε Μητσοτάκη δεν έχετε πρόγραμμα, γενικόλογος, προσβλητικός προς τους Έλληνες

Δεν είστε ο φορέας του καινούριου. Μία από τα ίδια για τη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια από την άλλη, ίσως απλά να μην το έχει. Χωρίς να είναι κακός, δεν είναι επαρκής. Η ένδεια στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εμφανής.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία εναλλακτική. Μία άλλη λύση. Μία Ελληνική ΛΥΣΗ.