Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εισπρακτικές μετά από καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος σχετικά με τηλεφωνικές οχλήσεις από δικηγορικά γραφεία σε ιδιώτες – οφειλέτες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους απειλώντας τους ότι σε περίπτωση μη καταβολής θα προβούν σε αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας τους. Συγκεκριμένα διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα που τυχόν να έχουν τελέσει οι τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες.

Είχε προηγηθεί αναφορά του Συλλόγου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για αθέμιτη πρακτική από δικηγορικές εταιρείες μέλη του. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν προέβη σε καμιά ενέργεια και δεν μπήκε καν στον κόπο να ελέγξει το αληθές ή όχι της καταγγελίας – αναφοράς… Προς τιμήν του, όμως, υπήρξε εισαγγελικός λειτουργός που σεβάστηκε τον όρκο του και έπραξε το αυτονόητο. Τέτοιους δικαστικούς θέλουμε! Που να τολμούν να υπηρετήσουν όχι μόνο το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του νόμου.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι οι εισπρακτικές εταιρείες ενδιαφέρονται για δάνεια που έχουν την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς για τα συγκεκριμένα δάνεια ο δανειολήπτης δεν γνωρίζει τους όρους της δανειακής σύμβασης. Οι παρανομίες των τραπεζών, των funds, των εισπρακτικών και των δικηγορικών εταιρειών συνεχώς θα βγαίνουν στην δημοσιότητα από το Σύλλογο Δανειοληπτών και βέβαια, θα καταγγέλλονται στην Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες που στέλνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Περβανάς: “Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα…”.

Μετά από αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο Αθηνών για αθέμιτη πρακτική σε σχέση με τις τηλεφωνικές οχλήσεις από δικηγορικά γραφεία σε ιδιώτες – οφειλέτες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους απειλώντας τους ότι σε περίπτωση μη καταβολής θα προβούν σε αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας τους. Διατάχθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα που τυχόν να έχουν τελέσει οι τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες.

danioliptes.gr – kelda.gr