Οι τραπεζίτες ζητούν, η κυβέρνηση θα το κάνει;

Η κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες έφερε στην Βουλή την πρότασή της για τον νέο ποινικό κώδικα που προβλέπει αλλαγή στο άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα και θεσπίζει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών για το αδίκημα της απιστίας, για όποιο δάνειο ή ρύθμιση κι αν υπογράψουν.

Οι τραπεζίτες ζητούν γενικευμένο ακαταδίωκτο για το αδίκημα της απιστίας τόσο για τους τραπεζίτες όσο και για τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χαρίκλεια Απαλαγάκη δήλωσε ξεκάθαρα πως θα προτιμούσε το άρθρο να αφορούσε συνολικά τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα, στηρίζοντας το αίτημα της η εκπρόσωπος των τραπεζιτών είπε πως «από πέρυσι άρχισε να ισχύει ο νέος νόμος για τις ανώνυμες εταιρείες που δεν είναι ένας εθνικός νόμος, είναι η μεταφορά σχετικής κοινοτικής Οδηγίας». Ο υπουργός Δικαιοσύνης… σχεδόν δεσμεύθηκε ότι θα το κάνει! και υπερασπίστηκε μάλιστα την επιλογή του ακαταδίωκτου για τους τραπεζίτες.

Βέβαια, όπου τους συμφέρει κυβέρνηση και τραπεζίτες επικαλούνται τη συνεπή ευρωπαϊκή πολιτική. Αλλά δεν διστάζουν να εμφανίζονται ως γνήσιες «Ευρωσκεπτικιστές», όταν πρόκειται να εφαρμόσουν Οδηγίες που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και το κοινωνικό κράτος… Φαίνεται, ότι εμείς ανήκουμε σε ένα δικό μας, ξεχωριστό κόσμο.

Δοξάστε τους!