Νέα δάνεια-αλυσίδες για τους δανειολήπτες, εκδίδουν οι τράπεζες!

Ενώ, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των πιστωτικών καρτών έχουν ξεπεράσει το 25%, οι Τράπεζες εφευρίσκουν νέες λύσεις για να δέσουν ακόμη περισσότερο τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες εμφανίζονται έτοιμες να προχωρήσουν σε πολυετείς ρυθμίσεις χρεών από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, με νέα τοκοχρεολυτικά δάνεια για τα οποία απαιτούν πρόσθετες εξασφαλίσεις, δηλαδή προσημείωση ενός ακινήτου. Η διάρκεια των νέων τοκοχρεολυτικών δανείων μπορεί να φθάσει ακόμη και 15 χρόνια με επιτόκιο γύρω στο 13%-15%.  Δηλαδή ο δανειολήπτης που μέχρι τώρα πλήρωνε ήδη παράνομα πανωτόκια, καλείται τώρα με νέο δάνειο και συνεχώς επιβαρυμένος να βάλει ακόμη πιο σφιχτά τη θηλιά στο λαιμό του δίνοντας κι άλλα λεφτά σε παράνομους τόκους μέχρι να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Από την πλευρά τους οι συστημικές τράπεζες εμφανίζουν νέα δάνεια και δημιουργούν τη μαγική εικόνα ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής παράδειγμα: Δανειολήπτης που χρωστούσε 25.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και αδυνατούσε να το αποπληρώσει πήρε νέο καταναλωτικό δάνειο διάρκειας 15 ετών και με το επιτόκιο 13% τώρα πληρώνει μηνιαία δόση 350 ευρώ. Οι τόκοι που θα πληρώσει ήδη έχουν φτάσει τα 32.000 ευρώ. Δηλαδή ο δανειολήπτης υποχρεούται να πληρώνει για πάντα παράνομους όπως έχει αποδειχθεί τόκους και αυτό ονομάζεται προστασία των δανειοληπτών.

Κάθε φορά που μια υπόθεση δανειολήπτη φθάνει στο Δικαστήριο , η Δικαιοσύνη με πλήθος αμετάκλητων αποφάσεων αποφαίνεται πως “οι Τράπεζες καταχρηστικά επιβάλλουν χρεώσεις με επιτόκια πολύ πιο πάν από το εκάστοτε ισχύον διακιοπρακτικό επιτόκιο. Και δεν υπάρχουν μία αλλά περισσότερες από 27 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που βάζουν φραγμούς στα παράνομα πανωτόκια των τραπεζών (Τα δικαιοπρακτικά επιτόκια είναι σήμερα 6.75%).

Οι συγκεκριμένες όμως πληροφορίες εντέχνως αποσιωπούνται όπως και οι επιτυχίες και η δυναμική των συσπειρωμένων ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ.

Ο κάθε υπερχρεωμένος δαανειολήπτης βρίσκεται -κάτω και από την πίεση του ψυχολογικού φορτίου- μόνος και ανυπεράσπιστος στις ορέξεις των τραπεζών. Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας.Η δύναμή μας είναι το τείχος αντίστασης που θα σε προστατεύσει.