Με ποιους διαπραγματεύονται τα κόκκινα δάνειά μας;

“H προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί μέρος της συζήτησης που διεξάγεται ανάμεσα στην ελληνική Κυβέρνηση και τους θεσμούς”. 

Με αυτούς, με τους δανειστές διαπραγματεύεται τα κόκκινα δάνεια του κόσμου, η Ελληνική Κυβέρνηση και δημιουργεί ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων δηλαδή αυτών που μας…καταδιώκουν

Η ομάδα μελετά την κατάσταση και προετοιμάζει προτάσεις για μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Αυτή η απάντηση του Υπουργού Οικονομίας Γ“H προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί μέρος της συζήτησης που διεξάγεται ανάμεσα στην ελληνική Κυβέρνηση και τους θεσμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί ομάδα εργασίας ,  Σταθάκη που αφορά τα «ΚΌΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» και τους πλειστηριασμούς , εμπεριέχει πολλές αναλήθειες. Με Τράπεζες και με Θεσμούς διαπραγματευόμαστε για ένα θέμα στο οποίο κανένα λόγο δεν έχει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Να όμως που βρίσκεται ολόκληρη η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με ερώτησή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β Ελλάδας προς τον Όλιν Ρεν μέσω του Ευρωβουλευτή κ Χουντή, έλαβε από τότε την αποστοματική απάντηση που κάποιοι θέλουν τώρα ν αποκρύψουν. Βάση λοιπόν αυτής «για το ιδιωτικό χρέος αρμόδιοι είναι οι δανειστές και όχι η Κυβέρνηση».

 

Κι όμως ο κ Σταθάκης εξηγεί : βασικός στόχος της συμφωνίας είναι αρχικά η δημιουργία ομάδας εργασίας στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδας , το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , στελέχη του τραπεζικού τομέα, ανεξάρτητοι ειδικοί και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Η ομάδα μελετά την κατάσταση και καταρτίζει ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Ποιος διαπραγματεύεται για μας; Οι δανειστές μας; Ποιος συμμετέχει στην ομάδα Εργασίας; Αφού οι ίδιοι οι δανειολήπτες, όλοι εμείς είμαστε απ έξω, τότε ποιοι θα λύσουν το πρόβλημά μας; Οι ίδιοι που το δημιούργησαν; Η απάντηση του κ Σταθάκη τα λέει όλα.

 

Το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών που θα σκάσει σε λίγο σα χιονοστοιβάδα , αποσιωπείται.

Κι ας ρωτάνε οι πολίτες τους αρμόδιους υπουργούς  της Κυβέρνησης , όπως τον κ Κουρουμπλή, τι θα γίνει με τα χρέη τα δικά μας προς τις Τράπεζες , τα οποία είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΑ όπως του Κράτους μας. Η επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης είναι… «Σε πέντε μήνες τι να πρωτοκάνουμε;»

Όταν τελειώσουν όλα αυτά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ΑΛΗΘΕΙΑ

 

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Β ΕΛΛΑΔΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ