ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ , ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

Στα 9 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Αυτό επισημαίενι το σχετικό πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Κι εμείς αντί να διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα, βάζουμε όλο και πιο βαθιά στο λαιμό μας.
Οχι μόνο αυτό αλλά όπως εξηγεί η έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 0,4% των συνολικών επανορθώσεων που θα έδινε η Γερμανία, μετά την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σε 37 δόσεις και δυνητικά ακόμα 22 δόσεις (εφόσον δηλαδή η γερμανική οικονομία ευημερούσε
Κι όμως η Γερμανία έπραξε ότι ακριβώς κατηγορεί τώρα την Ελλάδα
Η Γερμανία πλήρωσε μόλις το 1.5% του οφειλόμενου αυτού ποστού στην Ελλάδα, καθώς μετά τη Συνδιάσκεψη της Λωζάνης και την παραίτηση των μεγάλων δυνάμεων από τις επανορθώσεις, θεώρησε ότι το θέμα έκλεισε. Μονομερής Ενέργεια;

Για την Ελλάδα όμως, που δεν υπέγραψε τα κείμενα της παραίτησης, οι διεκδικήσεις παραμένουν ενεργές. Σχετικώς με τις οφειλές προς ιδιώτες η κ. Χαλούλου είπε πως δόθηκαν 47 εκ. μάρκα, από τα 120 εκ. μάρκα που διεκδικούσαν (σε τιμές του 1952).
Τα χρέη συμψηφίζονται ; Διαγράφονται;
Μόνο για τους ισχυρούς φαίνεται να ισχύει αυτό.
Εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν…χαρίζουμε θαλασσοδάνεια σε μεγαλοοφειλέτες, περνάμε στον πλήρη έλεγχο των ιδιωτών τις Τράπεζες , ώστε να οδηγήσουν περισσότερους χρεωμένους ΈΛληνες σε αδιέξοδο και ουσιαστικά , οδηγούμε την ίδια μας τη χώρα στα βράχια.