Η κοροϊδία συνεχίζεται

Ψηφίζεται στο τέλος της εβδομάδας το πολυνομοσχέδιο που περιέχει τις τελευταίες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας πριν την έξοδο από το μνημόνιο.

Ενδιαφέρον, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι το 75% των Ελλήνων δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σύμφωνα με την έρευνα Consumer Confidence της Nielsen αμφιβάλει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες και εξακολουθεί να ανησυχεί σχετικά με την εργασιακή ανασφάλεια, την οικονομία και τα χρέη του νοικοκυριού.

Σύμφωνα με τη έγκυρη αυτή έρευνα αυξάνονται οι Έλληνες που για να επιβιώσουν προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους. Έτσι αγοράζουν φθηνότερα προϊόντα από ότι πριν, που είναι κατώτερης ποιότητας. Επίσης, κόβουν τα έξοδα διασκέδασης και τα έξοδα για ρουχισμό.

Με αυτά τα δεδομένα είναι αστείο να μιλάει κάποιος για αλλαγή σελίδας με την έξοδο από τα μνημόνια, τη στιγμή μάλιστα που ο Μοσχοβισί ξεκάθαρα τονίζει ότι η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να περιέχει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα που οι αγορές θα κρίνουν ως αξιόπιστα και τονίζει ότι μία σημαντική μεταμνημονιακή επιτήρηση είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα της πιστωτικής προληπτικής γραμμής, το οποίο δεν υφίσταται σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά υπάρχει στο επίκεντρο των αναφορών του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η αδυναμία κοινής γραμμής φανερώνει το πρόβλημα που δημιουργείται και κάποια στιγμή θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η κυβέρνηση επίτηδες δεν ξεκαθαρίζει πολλά θέματα αφήνοντας να υπάρχει μια ασάφεια και να δίνονται πολλαπλές ερμηνείες σε διάφορα ζητήματα. Έτσι καταφέρνει και να μπερδέψει τους ψηφοφόρους, αλλά και να μην αναλάβει δεσμεύσεις.

Στο μυαλό μας έρχεται η περίφημη δημιουργική ασάφεια του Γιάνη Βαρουφάκη, μόνο που τώρα πρόκειται για ασάφεια καθόλου δημιουργική.

Με αυτές τις μεθόδους επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει χωρίς αντιδράσεις το πολυνομοσχέδιο με το οποίο θα χειροτερέψει η καθημερινότητα των πολιτών.

Με την διαπιστωμένη ασάφεια (βλέπε άρθρο 95), το Athens Pride και την άδεια Κουφοντίνα, η κυβέρνηση κατάφερε πολύ επιτυχημένα να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Οι δανειολήπτες θα καταλάβουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης όταν δουν τους πλειστηριασμούς να αυξάνονται και να γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Παράλληλα, με τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη οι δανειολήπτες θα είναι εντελώς απροστάτευτοι στα νύχια του κάθε είδους fund, του κάθε είδους αρπακτικού.

Είναι σίγουρο ότι ο δανειολήπτης μετά από τόσα χρόνια εκμετάλλευσης και κοροϊδίας από τις τράπεζες και τα κόμματα αξίζει κάτι πολύ καλύτερο.

Αλήθεια, με τι θράσος θα έρθουν όλα τα κόμματα που πέρασαν από τη Βουλή την περίοδο της κρίσης και θα ζητήσουν την ψήφο των δανειοληπτών;

danioliptes.gr-kelda.gr