Η κοινωνία στο… Survivor, δωράκια… εκατομμυρίων στα golden boys των ΔΕΚΟ

«Ψαλιδίζει» η κυβέρνηση το κοινωνικό μέρισμα και πετάει εκτός τους περσινούς δικαιούχου και από τη άλλη κάνη Δωράκια στα golden boys των μεγάλων ΔΕΚΟ, αυξάνοντας τις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών σε μια σειρά από εταιρείες, όπως τα ΕΛ.ΤΑ., ο ΟΑΣΑ, η ΔΕΗ και η ΣΤΑΣΥ που θα ζήλευαν και πρωθυπουργοί.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ που έχουν έσοδα πάνω από 100.000.000 Ευρώ ή που απασχολούν πάνω από 3000 εργαζόμενους από τη διάταξη που θέτει ως ανώτατο όριο για τους μισθούς των στελεχών τους τις αποδοχές ενός γενικού γραμματέα υπουργείου.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι μικτές αποδοχές τους θα μπορούν να φθάνουν πλέον τις 7.500 ευρώ, αντί των 4.600 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Με φωτογραφική διάταξη περνάει με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 212 του πολυνομοσχεδίου, προστίθεται νέα κατηγορία στο άρθρο 28 του 4354/2015 σχετικά με τους προέδρους, διευθύνοντες και εντεταλμένους συμβούλους δημόσιων επιχειρήσεων και των θυγατρικών, ανάμεσά τους την ΕΥΔΑΠ αλλά και την κατά τα άλλα «χρεοκοπημένη» ΔΕΗ με τις θυγατρικές της…

Τώρα, πώς γίνεται την ώρα που η «κοινωνία έχει χάσει και συνεχίζει να χάνει δικαιώματα» να είναι τόσο απόλυτοι στην εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων για τους δικούς τους, είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι. Ευκαιρίες απ’ ότι φαίνεται θα έχουν πολλές…