ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι δεν κράτησαν οργή κατά του Αλέξη Τσίπρα, που παρά το ξεκάθαρο “όχι” στο δημοψήφισμα, αυτός προχώρησε σε συμφωνία με τους δανειστές.
Ίσως οι εκλογές αυτές είναι τελικά «ένα χαστούκι για τους πιστωτές» οι οποίοι δεν έκρυψαν και σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, ότι προτιμούσαν «έναν πλατύ συνασπισμό».
Ο Τσίπρας κερδίζει την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε μια χρονιά, αλλά και την μαζική αποχή που αγγίζει ιστορικό ρεκόρ.
Οι δημοσκόποι προέβλεπαν μάχη στήθος με στήθος με τον Ευάγελλο Μεϊμαράκη και τι συνέβη τελικά; Μια εντυπωσιακά καθαρή νίκη για τον Τσίπρα. Γιατί ; Διότι όλα τα ελληνικά κόμματα είναι λίγο έως πολύ συνυπεύθυνα για την κατάσταση του πολιτικού συστήματος. Και φαίνονται ανίκανα να λύσουν τα προβλήματα γιατί είναι μέρος των προβλημάτων.
Την νέα νίκη Τσίπρα, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, επιχειρούν να ερμηνεύσουν ανταποκριτές και αρθρογράφοι του ξένου Τύπου. παρά τα capital controls, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, παρά τη διαίρεση του κόμματός του και την επίτευξη του να απαλλαγεί από την αριστερή συνιστώσα του.
Ο Αλέξη Τσίπρας, ο αγωνιστής για μια υπερήφανη και ανεξάρτητη Ελλάδα, έγινε ένας πολιτικός που αθέτησε τις υποσχέσεις του, όπως πολλοί άλλοι πριν από αυτόν. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι είναι μεταρρυθμιστής και να κάνει αυτό για το οποίο δεν εξελέγη την πρώτη φορά, να αναμορφώσει τη χώρα και τη διοίκηση και να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις Να μην ζητήσει άλλες θυσίες από τους Έλληνες, που δεν έχουν τίποτα πλέον να δώσουν, αλλά να κάνει την ελπίδα να επιστρέψει.
Ίσως η πρωτιά μπορεί να οφείλεται στην απελπισμένη θέση πολλών Ελλήνων, που βλέπουν στον Τσίπρα, έναν αγωνιστή για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Αλλά σε αναφορά με το βουνό των προβλημάτων χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ και όχι με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, το ΝΕΟ ας είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν τα καταφέρει ή θέλει όντως να γίνει ο μεταρρυθμιστής.
Ο γερμανικός Τύπος επικεντρώνεται στην ευθύνη που αναλαμβάνει τώρα με την συγκατάθεση του ελληνικού λαού για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση του τρίτου προγράμματος. Σίγουρα μεταρρυθμίσεις για τους γερμανούς σημαίνει πλήρης υποτέλεια και παράδοση.
Μεταρρυθμίσεις για μας σημαίνει αξιοποίηση των δικών μας πόρων, μείωση του υδροκέφαλου δημόσιου, αξιοκρατία, κ.λπ. !!!