Για άλλη μια φορά ο ΤΣΙΠΡΑΣ Υποκλίθηκε στον ΣΟΙΜΠΛΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κος Τσίπρας και το ελληνικό, οικονομικό επιτελείο αποφάσισαν να συνταχθούν στη γραμμή ΣΟΙΜΠΛΕ. Όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο, η ελληνική πλευρά επιλέγει τη σκληρή γραμμή Σόιμπλε (για τα πρωτογενή πλεονάσματα) και αντιτίθεται στη γραμμή ΔΝΤ, που επιδιώκει μικρότερα πλεονάσματα, αλλά στη ρύθμιση του χρέους τηρεί διαφορετική στάση από τους ευρωπαίους.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ευθέως την ενόχληση της Αθήνας για την παρέμβαση του Πολ Τόμσεν και του επικεφαλής έρευνας του Ταμείου Μωρίς Όμπστφέλντ, λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω blogs». Η απάντηση της Ντέλιας Βελκουλέσκου ήταν ψυχρή. «Δεν θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση είχε ως στόχο να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση. Στόχο είχε να καταγραφούν οι θέσεις του ΔΝΤ», είπε.

Σε κάθε περίπτωση αίσθηση έχει προκαλέσει η σύμπλευση αυτή. Ειδικά αν σκεφτούμε τα όσα έλεγε προεκλογικά (αλλά και μετεκλογικά) ο Σύριζα για τη στάση του Βερολίνου στο θέμα της ελληνικής κρίσης.

Μάλλον και ο κος Τσίπρας ξέχασε τελείως τα νταούλια και τις αγορές που θα τρέμουν και αντίθετα τρέμει ο ίδιος τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…