Βουρ… στον καφέ. Βάλτε φόρους για να βγάλουμε τους μισθούς μας σύντροφοι Συριζαίοι.

Στο Σύριζα θεωρούν κάθε Συριζαίο που βόλεψαν στα υπουργεία ότι σκαμπάζει οικονομικά. Επίσης μισούν την ανάπτυξη επειδή την καταφέρουν μόνο ιδιώτες επενδυτές.

Άρα φορολογούν τα πάντα άνευ σκέψης και γνώσης ! Η περίπτωση της φορολογίας στον καφέ λέει πάρα πολλά.

Επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου ειδικός φόρος κατανάλωσης στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Πως σκέφθηκε εδώ ο Συριζαίος αφισοκολλητής που τον έχωσαν στο κράτος γιατί τον χρησιμοποιούν ακόμη.

Τι βλέπουμε κάθε μέρα; Κλείνουν εμπορικά κέντρα και ανοίγουν καφετέριες. Κλείνουν αλυσίδες καταστημάτων και ανοίγουν καφενεία και παγωτατζίδικα.

Άρα βουρ… στον καφέ. Αλαλιάστε τους. Βάλτε φόρους για να βγάλουμε τους μισθούς μας.

Και αν αυξηθεί το καφεδάκι 15%; Γιατί να το σκεφτεί ο Συριζαίος… Το κόμμα λέει ότι οι παραγωγοί καφέ είναι ιδιώτες. Άρα είναι εχθροί της κοινωνίας. Οι προμηθευτές καφέ πάλι ιδιώτες είναι. Και αφού εμείς, που παριστάνουμε τους αριστερούς, πολεμάμε τους ιδιώτες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα…

Στον καφέ η κατάσταση είναι απίστευτη. Ανάλογα με το στάδιο εισαγωγής του καφέ, δηλαδή αν εισάγονται ωμοί κόκκοι, ψημένοι κόκκοι ή αλεσμένος καφές, αλλάζει η τελική επιβάρυνση του προϊόντος.

Για παράδειγμα, στον ελληνικό καφέ, για τον οποίο η εισαγωγή γίνεται ως ωμοί κόκκοι, η επιβάρυνση της πρώτης ύλης είναι 100%.
Ναι, 100% φόρος στην πρώτη ύλη! Όσο τρελό κι αν ακούγεται, τόσο είναι.

Στον εσπρέσο που εισάγεται ως αλεσμένος ψημένος καφές, η επιβάρυνση είναι λιγότερο από 60% αλλά ως απόλυτη τιμή ανά κιλό είναι σχεδόν (κρατηθείτε) 3πλάσια από αυτή του ωμού!!!

Γενικά πρόκειται για την πιο τρελή και εξωφρενική φορολόγηση που θα μπορούσε να σκεφτεί ο πιο διεστραμμένος νους.

Τόσο τρελή ώστε όταν τα στελέχη μεγάλης πολυεθνικής καφέ προσπάθησαν να την εξηγήσουν στον προϊστάμενό τους στο εξωτερικό αυτός αρνήθηκε να δεχτεί ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, τους είπε ότι του μεταφέρουν λάθος πληροφόρηση και ακόμα και τώρα δεν το έχει πιστέψει!!!”

Μετά το καφεδάκι… πάμε στην άλλη “ευφυή” πρόταση Συριζαίου που εκτός από τις αυξήσεις, μέχρι 26% στα τσιγάρα από τον Ιανουάριο του 2017, έβαλε στο μάτι και αυτούς που πασχίζουν να το κόψουν.

Η “αριστερή” λογική είναι και εδώ προφανής. Θέλεις να μην καπνίζεις και να μας ξεφύγεις (φορολογικά) με το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως οι ξενέρωτοι; Ρούφα και εσύ ένα φόρο.

Πλήρωνε, από την 1η Ιανουαρίου 2017, 10 λεπτά ειδικό φόρο κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Να γιατί θέλουν και το δικό τους κανάλι. Για να μας τα εξηγεί το κόμμα, με μια στρουμπουλή παρδαλή όπως αυτή στην τηλεόραση της Βόρειας Κορέας που περιγράφει εκτελέσεις και ξεκαρδίζεται στα γέλια…

Όσοι δεν το καταλάβατε ψαχτείτε στα καύσιμα. Αυξάνονται μέχρι 10 λεπτά για κίνηση, θέρμανση και 13 λεπτά στους αγρότες (έτσι θα γίνει στην πράξη). Ψαχτείτε και θα το νιώσετε το χοντρό δούλεμα.

Από το 2015 στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα για να πιάσουν (έτσι λένε) 1,5 δισ. ευρώ, το χρόνο, από τους λαθρέμπορους.

Εκτός του ότι τα λαθραία δεν είναι πάνω από 300-400.000.000, τον χρόνο (πολλά ή λίγα δεν παύουν να είναι λαθραία και μάλιστα με προκλητικό τρόπο) μας πιπιλάνε… πως όταν τα πιάσουν θα κατεβάσουν τους φόρους.

Μήπως τα έπιασαν οι προηγούμενοι; Ούτε που να το σκεφτούν. Οι Συριζαίοι όμως το είχαν και στις προγραμματικές τους δηλώσεις.

Από εδώ και πέρα ας το προσέξουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Όσοι ψωνίζουμε στη λαϊκή αγορά να μην καπνίζουμε, να μην σταματάμε για καφεδάκι. Να μην αγοράζουμε πολλά λαχανικά. Να μην παίρνουμε αυγά… Να μην τρώμε τυρόπιτα. Ας το προσέξουμε. Οι Συριζαίοι γυρνάνε παντού. Μας βλέπουν…