ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!

Υποσχέσεις Προεκλογικές κου Τσίπρα :

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ !!!
Μερικές από τις αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή μας το νέο Μνημόνιο και… όποιος αντέχει κλαίει!
Μια σειρά δυνατών παρεμβατικών και κυρίως αντιλαϊκών αλλαγών θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα. Το σίγουρο, πάντως είναι πως μεταξύ άλλων θα πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας φρασεολόγιο:

Τι θα γίνει με τα «κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ;;
Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου: «Μέχρι την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε φέρει τη γενική λύση για τα κόκκινα δάνεια και μέσα σ’ αυτή θα είναι και η λύση για την πρώτη κατοικία (εννοεί πλειστηριασμοί), οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».
Μέχρι τότε; Με βάση τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Δηλαδή, τουλάχιστον 30% κάτω, κοινώς… ξεπούλημα.
Για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» επίσης η κατάσταση είναι περίπλοκη (με δεδομένο ότι έχουν εκτοξευθεί τον τελευταίο μήνα) και εξαρτάται από τράπεζα σε τράπεζα.
Πάγωμα των χρεών και έκδοση νέου δανείου είναι ένα παλιός «μυστικός χειρισμός» που επανέρχεται. Ο οφειλέτης το βλέπει αρχικά σαν ανάσα, αλλά όταν δει τον τελικό λογαριασμό με τα επιτόκια, πνίγεται. Όλα πάντως εξαρτώνται από τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε τράπεζας να το ρυθμίσει κατά βούληση. Πάντα, όμως, προς όφελος της…
Και είναι μόνον η αρχή. Η συνέχεια θα δοθεί και με το άμεσο πέρασμα από τη χώρα μας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δια της εκπροσώπου της στην Ελλάδα της Ντέλια Βελκουλέσκου.
Με διαδικασίες εξπρές και σε εξευτελιστικές τιμές οι πολίτες θα χάνουν τις περιουσίες τους με τα νέα προαπαιτούμενα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή.
Οι διατάξεις που περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο οποίος πέρασε χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση θα βυθίσει ακόμα περισσότερο τις ελληνικές οικογένειες στην κρίση και θα συντρίψει τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Ήδη η ελληνική κοινωνία είναι ένα τεράστιο καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί τις συνθήκες κοινωνικής αναταραχής που θα δημιουργήσει το μπαράζ πλειστηριασμών που ετοιμάζονται να επιβάλλουν τους επόμενους μήνες οι δανειστές.
Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, η αλήθεια είναι ότι με βάση αυτά που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, τους επόμενους μήνες όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια που είναι στο «κόκκινο» μπορεί να δουν τους κόπους και τα όνειρα μιας ζωής να βγαίνουν στο σφυρί και να χάνονται σε εξευτελιστικές τιμές.
Οι δανειολήπτες είναι πλέον παντελώς απροστάτευτοι αφού οι δυνατότητες προσφυγής προς τις τράπεζες περιορίζονται ασφυκτικά.
Αυτό που αρκετοί δεν έχουν καταλάβει είναι ότι τα ακίνητα θα πλειστηριάζονται πλέον με βάση τις εμπορικές τους αξίες, οι οποίες πλέον είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και εξευτελιστικές!
Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας ρητά προβλέπει ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον όχι με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων – όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα – αλλά με βάση τις εμπορικές αξίες.
Είναι πλέον εύλογο το ερώτημα για λογαριασμό ποίων ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα; Πάντως όχι για το καλό των δανειοληπτών, αφού με το παλαιό νομικό πλαίσιο όλες οι πράξεις της προδικασίας και κύριας διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι και το σημείο της κατάσχεσης μπορούσαν να προσβληθούν μέσα σε 45 ημέρες.
Τώρα με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι προθεσμίες αυτές περιορίζονται στις 15 ημέρες!!!
Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα ισχύει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών. Συμπλήρωσε δε ότι οι τράπεζες αναμένουν τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες θα καθορίσουν το νέο πλαίσιο από το 2016.
Άρα με την αριστερή κυβέρνηση τρέμε Έλληνα για το σπιτάκι σου !!