Αξιώνουμε την Αλήθεια και Απαιτούμε Διαφάνεια

Επειδή ο Έλληνας φορολογούμενος Ευρωπαίος πολίτης σας έστειλε με την ψήφο του στην Ελληνική Βουλή για να των εκπροσωπήσετε, να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του και να των προστατεύσετε και σας πληρώνει και τον μισθό σας και όχι …μόνο, …ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Επειδή εχθές κατά πλειοψηφία με τις 154 ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί 298 παρόντων και 144 κατά σύσσωμης της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο “Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022″.

Να μας απαντήσει ο κ. Υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι 154 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αν διάβασαν τις παρακάτω διατάξεις πριν ψηφίσου το πολυνομοσχέδιο. Να μας πει ξεκάθαρα ο υπουργός και οι συντάκτες αυτών των άρθρων ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, γιατί σίγουρα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν τα εξυπηρετούν…

Ερωτήσεις – Διαπιστώσεις

Άρθρο 65

Αυτό που πρέπει να κάνουν για τον εγγυητή είναι, εφόσον ο πρωτοφειλέτης
ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν.3869/2010, η ίδια ρύθμιση να ισχύει και για τον ίδιο.

Τα υπόλοιπα είναι ανεφάρμοστα καθώς στην πραγματικότητα ουδείς εκ των εγγυητών στις συμβάσεις στεγαστικών, καταναλωτικών ή και επαγγελματικών δανείων δεν δύναται να καταβάλει όλο το οφειλόμενο ποσό στην τράπεζα για να υποκατασταθεί μετά στο μέρος του ποσού της ρύθμισης του Ν.3869/2010.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο, αφού γνωρίζουν ότι πάνω από το 85% των εγγυητών στις συμβάσεις δανείων ανήκουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον των πρωτοφειλετών.

Οπότε τα περί δήθεν αδικίας του εγγυητή , η οποία αδικία αποκαθίσταται με
τον τρόπο που περιγράφει η υπό ψήφιση διάταξη, ότι δηλαδή εφόσον πληρώσει ο εγγυητής όλο το ποσό του δανείου εντέλει θα υποκαθίσταται στα δικαιώματα του πιστωτή για το μέρος του ποσού του δανείου που θα ρυθμιστεί με το Ν.3869/2010, είναι ανεδαφικά, αντιπερισπαστικά και επί της ουσίας δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.

Άρθρο 95

1. Είναι αδιαφανές πότε καλύπτεται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου η υπερημερία του δικαιούχου της εγγύησης, καθώς ο δανειολήπτης δε γνωρίζει τις υποχρεώσεις του, σε περίπτωση που κληθεί να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο, εφόσον καταθέσει εγγύηση και τούτο διότι δεν γνωρίζει εξ αρχής τι περιλαμβάνει η συμφωνία τράπεζας και Ελληνικού Δημοσίου.

2. Εφόσον τα δάνεια είναι υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου λογικά
δε θα έπρεπε να τίθεται θέμα εισφοράς του Ν.128/75 που ούτως ή άλλως ποτέ δεν αποδίδεται και το έχουμε συζητήσει διεξοδικά με τον κύριο Τσακαλώτο στη Βουλή, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

danioliptes.gr – kelda.gr